kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1394]

Bezglutenowe babeczki z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na babeczki z gruszkami. Babeczki są bardzo smaczne i delikatne. Są szybkie, proste w przygotowaniu i tanie. Polecam.

Bezglutenowe babeczki z gruszkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Bezglutenowe babeczki z gruszkami

 

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl mleka owsianego
  • 1/4 szkl oleju
  • 1/4 szkl ksylitolu
  • 1 - 1,5 szkl mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 2 małe gruszki
  • puder z ksylitolu
  • silikonowe foremki do babeczek

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe babeczki z gruszkami
Gruszki myjemy, kroimy i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy i kroimy w kostkę. Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajko i mieszamy. Wsypujemy ksylitol, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremek i wkładamy pokrojone gruszki. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Bezglutenowe babeczki z gruszkami
Mleko owsiane, jajko i olej dokładnie mieszamy.
Bezglutenowe babeczki z gruszkami
Do ciasta dosypujemy pozostałe składniki i mieszamy
Bezglutenowe babeczki z gruszkami
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek.
Bezglutenowe babeczki z gruszkami
Obrane ze skórki pokrojone w kostkę gruszki.
Bezglutenowe babeczki z gruszkami
Gruszki wkładamy do ciasta .