Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Panierowane krążki cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Panierowana cukinia to doskonały dodatek do drugiego dania lub samodzielne danie. Chrupiąca panierka i mięciutki środek. Możemy dowolnie przyprawić, jak kto lubi. Pysznie smakuje z czosnowym lub koperkowym sosem. Polecam na szybko obiad.

Panierowane krążki cukinii

Składniki:

Panierowane krążki cukinii

Składniki:

Sposób przygotowania:

Panierowane krążki cukinii
1. Cukinię myjemy, osuszamy i obieramy, najlepiej żeby to była młoda cukinia, następnie kroimy ją w plasterki. Każdy krążek oprószamy solą.

2. Mąkę mieszamy z zimną wodą, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, solimy do smaku.

3. Krążki cukinii zanurzamy z obydwu stron w cieście, a następnie w bułce tartej.

4. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron do miękkości cukinii i ładnego zrumienienia się. Usmażone osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

5. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.