Sposób przygotowania:
Panierowane krążki cukinii
1. Cukinię myjemy, osuszamy i obieramy, najlepiej żeby to była młoda cukinia, następnie kroimy ją w plasterki. Każdy krążek oprószamy solą.
2. Mąkę mieszamy z zimną wodą, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, solimy do smaku.
3. Krążki cukinii zanurzamy z obydwu stron w cieście, a następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron do miękkości cukinii i ładnego zrumienienia się. Usmażone osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
5. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Mąkę mieszamy z zimną wodą, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, solimy do smaku.
3. Krążki cukinii zanurzamy z obydwu stron w cieście, a następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron do miękkości cukinii i ładnego zrumienienia się. Usmażone osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
5. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.