reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Babeczki marchewkowe bezglutenowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, wilgotne i puszyste, a przy tym bezglutenowe i warzywne- idealne do szkoły na drugie śniadanie:)

Babeczki marchewkowe bezglutenowe

Składniki:

Babeczki marchewkowe bezglutenowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki marchewkowe bezglutenowe

przygotowanie

Babeczki marchewkowe bezglutenowe
Duże znaczenie ma stopień starcia marchewki

Marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki do warzyw.

Cytrynę dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem i ścieramy na oczkach do ziemniaków

Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy resztę składników i mieszamy tylko do połączenia się składników.

pieczenie

Babeczki marchewkowe bezglutenowe
babeczki nie wyrastają wysoko, ale nie wypełniamy papilotek do końca

Ciasto przekładamy do papilotów i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Babeczki pieczemy przez 20 minut.


Upieczone można oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego :)