Sposób przygotowania:
Bezglutenowe popękane kokosankisuche składniki

Wiórki kokosowe krótko mielimy w młynku do kawy, przesypujemy do miski.
Dodajemy mąkę kukurydzianą, mieszamy.
mokre składniki

Ok. 5 łyżek bardzo ciepłej wody mieszamy z kokosowym cukrem i olejem kokosowym.
Cały czas mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i oleju.
Płynną masę wlewamy do suchych składników, dokładnie miksujemy, potem wyrabiamy.
Kleistość ciasta regulujemy wodą.
pieczenie

Kiedy ciasto dość dobrze będzie się kleiło, formujemy z niego kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego. Ręce powinny być lekko wilgotne.
Kulki rozkładamy na papierze do pieczenia, po środku dociskamy małym okrągłym przedmiotem.
Ciasteczka pieczemy w 180 C ok. 22 minuty.
Mnie wyszło 12 ciasteczek.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem, lub nakładamy dżem, powidła.
Ja miałam prażone śliwki w czekoladzie.