Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z różą
Masło topimy i studzimy. Dodajemy do niego cukier, wanilię i sól. Ucieramy wszystko na puszystą nasę, początkowo może być płynna ale z czasem zrobi się gęsta. Dodajemy mąkę i proszek i wyrabiamy aby masa była zwarta. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyożonej papierem do pieczenia. Robimy wgłębienie na środku ciastka, lekko je spłaszczając, a w środek dajemy ok. pół łyżeczki marmolady. Smarujemy delikatnie każde ciasteczko mieszanką śmietanki i żółtka. Pieczemy w 175 stopniach ok. 10-15 minut do lekkiego złotego koloru, nie piec zbyt długo. Studzimy je na blasze i dopiero zdejmujemy.
reanja
Ela Dz
2milutka
edytaha
Powiedz proszę, jaką ciasteczka mają konsystencję w środku?
zufikowo
edytaha napisał(a):
mysza75