Sposób przygotowania:
Bezy :)
Białko ubijamy nie za krótko i nie za długo. Najlepiej wziąć miskę do góry dnem i sprawdzić czy ubite białko nie spływa.
Ubijając, cukier dodajemy stopniowo.
Piec przy 140*C, ok 40-60 min. ( mój piekarnik przy tylu stopniach słabo piecze, dlatego tak długo. Z tego co wiem, innym zajmuje to mniej czasu). W trakcie na około 10min uchylić lekko drzwiczki by bezy z wierzchu przyschły. Sprawdzać co jakiś czas, żeby się nie spaliły. Oczywiście posmarujcie blaszkę masłem, inaczej bezy przykleją się.
Nabierałam łyżeczką, więc nie mają typowego wyglądu bezy.
Ubijając, cukier dodajemy stopniowo.
Piec przy 140*C, ok 40-60 min. ( mój piekarnik przy tylu stopniach słabo piecze, dlatego tak długo. Z tego co wiem, innym zajmuje to mniej czasu). W trakcie na około 10min uchylić lekko drzwiczki by bezy z wierzchu przyschły. Sprawdzać co jakiś czas, żeby się nie spaliły. Oczywiście posmarujcie blaszkę masłem, inaczej bezy przykleją się.
Nabierałam łyżeczką, więc nie mają typowego wyglądu bezy.