Cherr

Cherr

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Bezy :)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki przepis na jedną blaszkę bez.

Bezy :) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bezy :)

 

  • 1 białko
  • 1/5 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Bezy :)
Białko ubijamy nie za krótko i nie za długo. Najlepiej wziąć miskę do góry dnem i sprawdzić czy ubite białko nie spływa.
Ubijając, cukier dodajemy stopniowo.
Piec przy 140*C, ok 40-60 min. ( mój piekarnik przy tylu stopniach słabo piecze, dlatego tak długo. Z tego co wiem, innym zajmuje to mniej czasu). W trakcie na około 10min uchylić lekko drzwiczki by bezy z wierzchu przyschły. Sprawdzać co jakiś czas, żeby się nie spaliły. Oczywiście posmarujcie blaszkę masłem, inaczej bezy przykleją się.
Nabierałam łyżeczką, więc nie mają typowego wyglądu bezy.
Bezy :)
Bezy zaraz po pieczeniu. Niestety nie posiadam szprycy.
Bezy :)
Taka jak powinna być. Z wierzchu krucha, a w środku miękka.

Tagi:

bezy