s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Bezy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Często zostają w kuchni białka. Robię z nich bezy, które moja córcia uwielbia.

Bezy

Składniki:

Bezy

 

  • Składniki:
  • 4 białka
  • 6 łyżek cukru
  • kilka kropli aromatu cytrynowego lub pomarańczowego

 

Sposób przygotowania:

Bezy
1.Białka ubijamy na sztywną pianę; 2.Dodajemy cukier i miksujemy około 5 minut, następnie wlewamy aromat i jeszcze chwilę miksujemy; 3.Przy użyciu przyrządu do ozdabiania ciast wyciskamy przygotowaną masę na blachę wyłożoną pergaminem; 4.Pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 100°C, następnie pozostawiamy w piekarniku jeszcze na kwadrans.

Tagi:

bezy