Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Biała kapusta z winem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetnie pasuje do golonki po bawarsku.

Biała kapusta z winem

Składniki:

Biała kapusta z winem

 

  • 1 kg poszatkowanej białej kapusty
  • 2 średnie cebule
  • 6 dag smalcu
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 150 ml rosołu (może być z kostki)
  • 1 łyżka pszennej mąki
  • cukier i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Biała kapusta z winem
Kapustę podlać rosołem. Cebulę obrać pokroić i zrumienić na smalcu. Dodać do kapusty. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia kapustę oprószyć mąką. Wlać wino. Doprawić solą i cukrem. Zagotować.

Tagi:

kapusta