A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i smaczne danie w sam raz na zimową wieczorną kolację. Świetnie smakuje z ulubioną surówką lub poprostu z keczupem i chlebkiem

Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką
Kiełbaski wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy łyżkę oleju, piwo i posypujemy solą i pieprzem i dodajemy liść laurowy. Pieczemy na kuchence gazowej ok. 30 min. Cebulę kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Dodajemy ząbek czosnku pokrojony w drobną kosteczkę. Cytrynę przekrawamy na pół i z jednej połówki odkrawamy plasterek i wrzucamy do cebuli. Z reszty połówki cytryny wyciskamy parę kropel na cebule. Mieszamy i smażymy razem ok. 10 min.Kiełbaskę podajemy pod cebulową kołderką.
Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką
Biała kiełbaska w naczyniu żaroodpornym w piwie i przyprawach
Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką
Usmażona cebulka z czosnkiem i plasterkiem cytryny
Biała kiełbasa pod cytrynową kołderką
Upieczone białe kiełbaski w piwie gotowe do podania