peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Biały puszek z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i szybkie ciasto z owocami

Biały puszek z rabarbarem

Składniki:

Biały puszek z rabarbarem

 

  • 2 jaja

 

  • 1/2 szklanki brązowego cukru

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

  • 1 łyżka rumu

 

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Biały puszek z rabarbarem
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, olej, rum i miksujemy jeszcze przez pięć minut. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz partiami mąkę - cały czas miksując. Gdy ciasto zgęstnieje, ale cały czas będzie lekko lejące wykładamy je na blachę (24x24) wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy.Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na około 1 cm kawałki - mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na wierzch ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.