Sposób przygotowania:
Biały salceson naszpikowany owocami
Plastikową butelkę myjemy dokładnie, odcinamy górną część. Myjemy i obieramy truskawki. Przygotowujemy galaretki jagodową, arbuzową i truskawkową w oddzielnych pojemnikach dodając odrobinę mniej wody niż w przepisie. Galaretkę cytrynową z dodatkiem żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklance wody. Ubijamy śmietankę kremową. Miksujemy twarożek z dodatkiem skórki cytrynowej i takiej ilości cukru pudru, jak lubimy (pamiętamy , że galaretka cytrynowa jest słodka) . Dodajemy do twarożku tężejącą galaretkę. Mieszamy wszystko razem po czym dodajemy bitą śmietanę. Mieszamy jeszcze raz. Nakładamy partiami masę twarogową w której zatapiamy pokrojone w paski galaretki i truskawki. Wstawiamy deser do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem rozcinamy butelką, wyjmujemy deser, obtaczamy go w kokosie. Możemy podać salceson na deseczce, kroimy go w plastry.