pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ciasto salceson

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

w miarę proste ciasto do wykonania

Ciasto salceson Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto salceson

 

  • 5 sztuk jaja,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1,5 szklanki olej roślinny,
  • 3 szklanki mąka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 kg jabłka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto salceson
Zmiksować jajka z cukrem, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i olej, wymieszać składniki. Dodać mąkę i kakao wszystko razem wymieszać i do ciasta dodać jabłka, które wcześniej należy obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto piec ok. 60 min w temperaturze 180 stopni.
Ciasto salceson
Ciasto salceson