Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Salceson

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ten przepis mam z jakiejś kolorowej gazety, postanowiłam zrobić to ciasto jest bardzo dobre.

Salceson

Składniki:

Salceson

 

  • CIASTO,
  • 1 szkl kefir,
  • 3 szt jajka,
  • 1 łyżeczka soda,
  • 3 łyżki owoce z kompotu,
  • 3 łyżki kakao,
  • Kruszonka,
  • 1 opak cukier waniliowy,
  • 1 szkl cukier,
  • 3 szkl mąka,
  • 1 kost margaryna,
  • 1 opak krem karpatka,
  • 1 paczka biszkopty okrągłe,
  • 1 szt galaretka truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

Salceson
CIASTO Jajka, kakao, sodę i kefir wymieszać dokładnie , dodać osaczone owoce z kompotu. KRUSZONKA Margarynę stopić w rondelku, ostudzić, dodać pozostałe składniki na kruszonkę. Do kruszonki wlać ciasto, wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 45 minut w 180 stop. Galaretkę i krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzone ciasto przekroić na 2 placki. I część ciasta posmarować połową kremu, ułożyć na kremie biszkopty, zalać tężejącą galaretką. Na galaretce położyć II część ciasta. Wstawić do lodówki do schłodzenia ciasta.