Sposób przygotowania:
Biedronkowa przystawka
Na talerz przekładamy ser. Dodajemy do niego przyprawy oraz śmietankę . Ugniatamy widelcem. Tak przygotowanym serem smakujemy krakersy. Szczypiorek siekamy. Rozdrobnionym posypujemy wyłożony na krakersy ser.
Pomidorki myjemy i osuszamy. Tak przygotowane przekrawamy na połowę. Każdą połówkę dodatkowo nacinamy i lekko rozchylamy, formując w ten sposób skrzydełka. Uformowane biedronki układamy na szczypiorek.
Oliwki dzielimy na 4 części i wykonujemy z nich głowy biedronek. Jedną z oliwek przeznaczamy na wykonanie kropek na pomidorkach. Oczy natomiast wykonujemy z sera.
Tak przygotowaną przystawkę podajemy. Idealnie sprawdza się na dziecięcych przyjęciach, ale i dorośli chętnie po nią sięgają:)
Pomidorki myjemy i osuszamy. Tak przygotowane przekrawamy na połowę. Każdą połówkę dodatkowo nacinamy i lekko rozchylamy, formując w ten sposób skrzydełka. Uformowane biedronki układamy na szczypiorek.
Oliwki dzielimy na 4 części i wykonujemy z nich głowy biedronek. Jedną z oliwek przeznaczamy na wykonanie kropek na pomidorkach. Oczy natomiast wykonujemy z sera.
Tak przygotowaną przystawkę podajemy. Idealnie sprawdza się na dziecięcych przyjęciach, ale i dorośli chętnie po nią sięgają:)
kołczu
jaga85
Dziękuję!!
Ewa
AnetaŚw
Malinova