asia89

asia89

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Bieluchowa lekkość

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jarski obiad - aromatyczny i sycący.

Bieluchowa lekkość Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bieluchowa lekkość

 

  • 3 opakowania Bielucha lekkiego
  • 3 opakowania Bielucha czosnkowego
  • 1,5 kg cebuli
  • 1 paczka makaronu „świderki”
  • 5 jajek
  • 25 dag sera żółtego startego na tarce
  • 3 łyżki masła Bieluch
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kminek - do smaku

 

  • Na sos:
  • Posiekany koperek
  • 2 jogurty naturalne Bieluch

Sposób przygotowania:

Bieluchowa lekkość
1.Makaron ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu. 2.Cebulę obrać i posiekać drobno, a następnie krótko podsmażyć na patelni na maśle. 3.W naczyniu wymieszać wszystkie serki Bieluch z jajkami, przyprawami i połową przygotowanego startego żółtego sera. 4.Masę serową wymieszać z makaronem i podsmażoną cebulą, a następnie przełożyć do sporego naczynia żaroodpornego. 5. Zapiekankę posypać resztą sera żółtego i zapiekać w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez pół godziny. 6. Do zapiekanki na sam koniec dodać sos z jogurtu naturalnego i świeżego koperku. Podawać przybrane gałązką koperku.
Bieluchowa lekkość
Etap 1
Bieluchowa lekkość
Etap 2