-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zasmakował mi bigos z kapusty pekińskiej. Jest delikatniejszy od tradycyjnego bigosu, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Wystarczy nam około godziny...

Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cukinia
  • 25 dag pieczarek
  • 3 kiełbasy podwawelskie
  • 1 puszka pomidorów czereśniowych
  • sól, pieprz, przyprawa do bigosu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej.

Kiełbasę przekrajamy na pół i kroimy w kostkę. Dodajemy do pieczarek.

Cukinię myjemy, a następnie kroimy w kostkę. Dorzucamy na patelnię do pieczarek i kiełbasy. Kapustę pekińską myjemy i kroimy. Dokładamy na patelnie z pozostałymi składnikami.

Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do bigosu. Dodajemy puszkę pomidorów.

Dusimy około 60 minut. 




Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Pokrojone pieczarki wrzucamy na rozgrzany olej.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Kiełbasę myjemy i kroimy w mniejszą kostkę.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Pokrojoną kiełbasę dorzucamy do pieczarek.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Cukinię myjemy i razem ze skórką kroimy w kostkę.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Cukinię dorzucamy na patelnię.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Kapustę pekińską myjemy i kroimy.
Bigos z kapusty pekińskiej z cukinią i pieczarkami
Dorzucamy na patelnię.Przyprawiamy i dodajemy puszkę pomidorów.Dusimy około 45 minut.

Tagi:

danie warzywa