-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Bigos z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta na działce rośnie z prędkością światła. Sałatki codziennie to już trochę za dużo. Postanowiłam więc zrobić bigosik. Opłacało się. Wyszedł bardzo smaczny. Taki inny.

Bigos z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Bigos z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 mała cukinia
  • 1 duża marchewka
  • 20 dag pieczarek
  • 2 małe cebule
  • sól , pieprz, papryka słodka
  • koncentrat pomidorowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty pekińskiej
Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w paski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cukinię umyć i pokroić wraz ze skórką w drobną kostkę. Pieczarki umyć i także pokroić w kostkę.

Na rozgrzanym oleju usmażyć na złoty kolor cebulę. Dodać pieczarki. Chwilkę podsmażyć . Następnie dodać marchew, kapustę i cukinię.

Na osobnej patelni podsmażyć kiełbasę. Dołożyć do reszty składników. Przyprawić wszystko solą, pieprzem i papryką. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić na mniejszym ogniu około 30-40 minut.
Bigos kapusty pekińskiej
Kapustę,cukinię,pieczarki pokroić a marchewkę zetrzeć na tarce jarzeynowej o dużych oczkach.
Bigos kapusty pekińskiej
Warzywa wymieszać razem na jednej patelni.
Bigos kapusty pekińskiej
Kiełbasę również pokroić w drobną kostkę.
Bigos kapusty pekińskiej
Pokrojoną kiełbasę podsmażyć na osobnej patelni.
Bigos kapusty pekińskiej
Kiełbasę dodać do pozostałych warzyw.
Bigos kapusty pekińskiej
Przyprawić solą,pieprzem i słodką papryką.Dodać koncentrat pomidorowy.

Tagi:

bigos dania