Sposób przygotowania:
Bigos z kapusty pekińskiej
Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w paski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cukinię umyć i pokroić wraz ze skórką w drobną kostkę. Pieczarki umyć i także pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym oleju usmażyć na złoty kolor cebulę. Dodać pieczarki. Chwilkę podsmażyć . Następnie dodać marchew, kapustę i cukinię.
Na osobnej patelni podsmażyć kiełbasę. Dołożyć do reszty składników. Przyprawić wszystko solą, pieprzem i papryką. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić na mniejszym ogniu około 30-40 minut.
Na rozgrzanym oleju usmażyć na złoty kolor cebulę. Dodać pieczarki. Chwilkę podsmażyć . Następnie dodać marchew, kapustę i cukinię.
Na osobnej patelni podsmażyć kiełbasę. Dołożyć do reszty składników. Przyprawić wszystko solą, pieprzem i papryką. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić na mniejszym ogniu około 30-40 minut.