Sposób przygotowania:
Bigos z cukinii
Cukinię myjemy i ścieramy ją na grubych oczkach tarki. Wykładamy ją na sitku i solimy. W tym czasie ścieramy marchewkę również na grubych oczkach tarki i kroimy cebulę w piórka. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Dodajemy marchewkę i smażymy około 2-3 minuty. Następnie dodajemy cukinię, podlewamy całość 1 szklanką wody, dodajemy koncentrat i paprykę i dusimy pod przykryciem aż do miękkości warzyw. W tym czasie kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Kiełbasę dodajemy do cukinii. W między czasie potrawę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :) Uwaga: 1) Bigos jest najlepszy 1-2 dni po przygotowaniu, gdy się "przegryzie". 2) Danie jeszcze można podlać w trakcie gotowania wodą jeśli wyparuje. 3) Część kiełbasy można zastąpić boczkiem lub go po prostu dodać dodatkowo do potrawy.