Sposób przygotowania:
Biscotti z orzechami
Do miski wbić jajko, dodać oba cukry, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać orzechy i mix keksowy. Za pomocą miksera połączyć składniki a potem zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek ( u mnie na długość blaszki po ukosie ). Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 25 minut. Potem wyjąć z piekarnika i na blaszce wystudzić. Temperaturę piekarnika zwiększyć do 180 stopni a upieczony podłużny placek pokroić ukośnie na plastry o grubości około 1 cm najlepiej nożem z piłką. Układać na płasko znowu na blasze i piec kolejne 15 minut ale w połowie pieczenia obrócić na drugą stronę. Upieczone wystudzić i przechowywać w szczelnym pojemniku. Najlepiej smakują z dobrą herbatą.