lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biscotti ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie sucharki o fajnym smaku i wyglądzie . Każdemu zasmakują . Idealne do kawki lub na pogaduchy z koleżankami .

Biscotti ze śliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biscotti ze śliwkami

 

 

Sposób przygotowania:

Biscotti ze śliwkami
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch , masa podwoiła objętość. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawałam stopniowo miksując na najniższych obrotach. Wrzuciłam kolejno rodzynki pokrojone śliwki i skórkę kandyzowaną, zmiksowałam. Dodałam orzechy nerkowca lekko słonawe. Ciasto będzie klejące ale nie przejmujcie się tym takie ma być. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Moczymy ręce w wodzie i przekładamy połowę ciasta na papier formując batonik . Kiedy już uformujemy batonik zabieramy się za pozostała część ciasta i formujemy drugi batonik. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach . Wyjmujemy zostawiamy do ostudzenia. Kroimy na paseczki 2 centymetrowe i ponownie wstawiamy do pieca by nam sucharki się przypiekły troszkę .
Biscotti ze śliwkami
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch , masa podwoiła objętość. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawałam stopniowo miksując na najniższych obrotach.
Biscotti ze śliwkami
Wrzuciłam kolejno rodzynki pokrojone śliwki i skórkę kandyzowaną, zmiksowałam.
Biscotti ze śliwkami
Dodałam orzechy nerkowca lekko słonawe. Ciasto będzie klejące ale nie przejmujcie się tym takie ma być.
Biscotti ze śliwkami
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Moczymy ręce w wodzie i przekładamy połowę ciasta na papier formując batonik . Kiedy już uformujemy batonik zabieramy się za pozostała część ciasta i formujemy drugi batonik. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach