Sposób przygotowania:
Biscotti ze śliwkami
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch , masa podwoiła objętość. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawałam stopniowo miksując na najniższych obrotach. Wrzuciłam kolejno rodzynki pokrojone śliwki i skórkę kandyzowaną, zmiksowałam. Dodałam orzechy nerkowca lekko słonawe. Ciasto będzie klejące ale nie przejmujcie się tym takie ma być. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Moczymy ręce w wodzie i przekładamy połowę ciasta na papier formując batonik . Kiedy już uformujemy batonik zabieramy się za pozostała część ciasta i formujemy drugi batonik. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach . Wyjmujemy zostawiamy do ostudzenia. Kroimy na paseczki 2 centymetrowe i ponownie wstawiamy do pieca by nam sucharki się przypiekły troszkę .