Sposób przygotowania:
Biskwity z kremem mascarpone i jagodamiBiskwity

Jajka utrzeć z cukrami do puszystości, następnie wsypać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać do jajek. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać po jednej łyżce masy i rozsmarować tak, by powstał owalny placuszek. Piec w 160 st.C około 6-8 minut do zezłocenia. Następnie wyjąć z piekarnika i przełożyć na wilgotną ściereczkę. Pozostawić do wystygnięcia.
Krem

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz mascarpone i dobrze zmiksować. Na połowie ostudzonego placuszka ozdobną końcówką wycisnąć krem. Posypać jagodami i delikatnie zgiąć. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Śladami Słodkiej Babeczki)
Dinah
akrobatka2
Dinah napisał(a):
Kniejson