Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Biskwity z Czerwoną Porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne biskwity z nutką czerwonej porzeczki

Biskwity z Czerwoną Porzeczką

Składniki:

Biskwity z Czerwoną Porzeczką

 

  • 280 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek masła
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
  • 1 ubite żółtko
  • 4 łyżeczki konfitury z czerwonej porzeczki

Sposób przygotowania:

Biskwity z Czerwoną Porzeczką
Mąkę przesiać dwukrotnie z proszkiem do pieczenia i solą. Wmieszać masło na dość gładkie ciasto. Z 1/3 ciasta wymieszać mleko; ugniatając na miękką masę.

Do pozostałego ciasta dodać skórkę cytrynową, jajko i czerwone porzeczki. Dwie porcje ciasta lekko ze sobą zagnieść. Rozwałkować na lekko oprószonej mąką stolnicy na grubość 1,5 cm. Małą, okrągłą foremką posypaną mąką, wykrawać biskwity.
Piec przez 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.

Tagi:

porzeczka