Sposób przygotowania:
Biskwity z Czerwoną Porzeczką
Mąkę przesiać dwukrotnie z proszkiem do pieczenia i solą. Wmieszać masło na dość gładkie ciasto. Z 1/3 ciasta wymieszać mleko; ugniatając na miękką masę.
Do pozostałego ciasta dodać skórkę cytrynową, jajko i czerwone porzeczki. Dwie porcje ciasta lekko ze sobą zagnieść. Rozwałkować na lekko oprószonej mąką stolnicy na grubość 1,5 cm. Małą, okrągłą foremką posypaną mąką, wykrawać biskwity.
Piec przez 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.
Do pozostałego ciasta dodać skórkę cytrynową, jajko i czerwone porzeczki. Dwie porcje ciasta lekko ze sobą zagnieść. Rozwałkować na lekko oprószonej mąką stolnicy na grubość 1,5 cm. Małą, okrągłą foremką posypaną mąką, wykrawać biskwity.
Piec przez 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.