kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Biszkopcik truskawkowo-serkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekkie i pyszne ciasto na każdą okazję;)

Biszkopcik truskawkowo-serkowy

Składniki:

Biszkopcik truskawkowo-serkowy

 

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka kakao
  • Masa:
  • serek homogenizowany truskawkowy(150 g)
  • jogurt naturalny (160g)
  • pół galaretki truskawkowej
  • do nasączenia:
  • kwasek cytrynowy z gorącą wodą
  • Na wierzch:
  • 2 połowa galaretki
  • 1 gruszka
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Biszkopcik truskawkowo-serkowy
Jajka ubić z cukrem na gładką, puszystą masę. Dodać resztę składników krótko mieszając. Upiec. Przekroić na pół.
Połowę galaretki rozpuścić w pół szklanki wody. Ostudzić i wymieczać z serkiem i jogurtem na jednolitą masę. Lekko tężejącą masę wylać na nasączone ciasto. Rozrobić resztę galaretki. Z gruszki wykrajać kwiatuszki, na środku każdego układać rodzynkę. Zalać tężejącą galaretką i schłodzić.
Smacznego!;-)