iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Biszkopt tortowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biszkopt zawsze sie udaje jest wysoki przecinamy go na 3

Biszkopt tortowy

Składniki:

Biszkopt tortowy

 

  • 1 szt budyń śmietankowy,
  • 5 szt jaja,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 180 gram cukier,
  • 200 gram mąka,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt tortowy
Do miski wbijamy całe jajka ,odrobine soli i cukier. Miksujemy długo aż piana będzie ok 4 razy większa i będzie prawie biła a cukier nie będzie wyczuwalny Mąkę tortową przesiewamy wraz z budyniem-budyń kupujemy bez cukru i proszkiem do pieczenia 1 łyżeczka . Dodajemy do ubitej piany i lekko mieszamy łyżką już nie miksujemy . Masę wlewamy do tortownicy -24cm . Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy 35 min .Wyciągamy z piekarnika i z tortownicy przewracamy do góry spodem i zostawiamy do wystygnięcia

Tagi:

biszkopt