Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy sercePrzygotowanie biszkoptów
Podane składniki na biszkopty podzielić na 3 części i upiec biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, nadal ubijając dodać żółtka. Następnie mąkę zmieszać z proszkiem, wymieszać delikatnie z ciastem. Tak przygotować wszystkie biszkopty.
Dodawanie barwników
Do każdego ciasta biszkoptowego na końcu dodać po kolorze barwnika.
Pieczenie biszkoptów
Tak powstałe biszkopty piec po 15 minut w 160 C po czym pozostawić do wystygnięcia.
Przygotowanie kremu
Kremy karpatka przygotować tak jak podano w przepisie na opakowaniu. Jednym przełożyć biszkopty.
Barwienie kremu
Następnie drugi krem zabarwić na pomarańczowo, po czym odłożyć trochę i wymieszać dokładnie z kakao i odłożyć do dekoracji.
Dekoracja
Posmarować wierzch i boki tortu.
Chłodzenie
Udekorowany tort schłodzić po czym można pokroić.
marietta
ilka222