Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy sercePrzygotowanie biszkoptów

Podane składniki na biszkopty podzielić na 3 części i upiec biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, nadal ubijając dodać żółtka. Następnie mąkę zmieszać z proszkiem, wymieszać delikatnie z ciastem. Tak przygotować wszystkie biszkopty.
Dodawanie barwników

Do każdego ciasta biszkoptowego na końcu dodać po kolorze barwnika.
Pieczenie biszkoptów

Tak powstałe biszkopty piec po 15 minut w 160 C po czym pozostawić do wystygnięcia.
Przygotowanie kremu

Kremy karpatka przygotować tak jak podano w przepisie na opakowaniu. Jednym przełożyć biszkopty.
Barwienie kremu

Następnie drugi krem zabarwić na pomarańczowo, po czym odłożyć trochę i wymieszać dokładnie z kakao i odłożyć do dekoracji.
Dekoracja

Posmarować wierzch i boki tortu.
Chłodzenie

Udekorowany tort schłodzić po czym można pokroić.
marietta
ilka222