Sposób przygotowania:
Biszkopt z budyniem
Przygotowanie biszkoptu;
Pamiętajmy że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielam od żółtek, następnie ubijam na sztywną pianę z dodając szczyptę soli. Gdy białka ubite dodaję żółtka na przemian z cukrem. Mąkę tortową mieszam budyniem śmietankowym czy waniliowym z proszkiem do pieczenia oraz sodą, przesiewam do masy jajecznej i delikatnie łyżką drewnianą mieszam do połączenia składników.
Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 25/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, i piekę około 40 min, a najlepiej (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Pamiętajmy że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielam od żółtek, następnie ubijam na sztywną pianę z dodając szczyptę soli. Gdy białka ubite dodaję żółtka na przemian z cukrem. Mąkę tortową mieszam budyniem śmietankowym czy waniliowym z proszkiem do pieczenia oraz sodą, przesiewam do masy jajecznej i delikatnie łyżką drewnianą mieszam do połączenia składników.
Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 25/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, i piekę około 40 min, a najlepiej (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia