Sposób przygotowania:
Wiśniowy kopiec kreta
Ciasto czekoladowe: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wlewamy do formy. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Kroimy na dwie połowy.
Masa śmietankowa: Zimną śmietanę miksujemy na puch. Dodajemy cukier puder i śmietnafix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do masy. Mieszamy.
Dodatkowo: Wiśnie drylujemy lub używamy mrożonych. Gotujemy wraz z cukrem w garnku. Dodajemy dżemfix. Mieszamy. Studzimy.
Ze spodu ciasta wykrawamy dno zostawiając rant. W środku spodu układamy wiśnie. Na wiśniach układamy krem. Pozostałe ciasto rozkruszamy na wierzchu kremu. ciasto chłodzimy dwie godziny w lodówce.
Masa śmietankowa: Zimną śmietanę miksujemy na puch. Dodajemy cukier puder i śmietnafix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do masy. Mieszamy.
Dodatkowo: Wiśnie drylujemy lub używamy mrożonych. Gotujemy wraz z cukrem w garnku. Dodajemy dżemfix. Mieszamy. Studzimy.
Ze spodu ciasta wykrawamy dno zostawiając rant. W środku spodu układamy wiśnie. Na wiśniach układamy krem. Pozostałe ciasto rozkruszamy na wierzchu kremu. ciasto chłodzimy dwie godziny w lodówce.