Sposób przygotowania:
Biszkopt z budyniem, galaretką i truskawkamiETAP 1:
Żółtą galaretkę cytrynową zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wlać do dość płaskiego naczynia. Pozostawić żeby stężała, a następnie pokroić w kostkę.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. Dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Delikatnie szpatułką. Masę przelać do tortownicy wysmarowanej masłem . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 25 min. Wystudzić.
Budyń zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wylać na biszkopt. Budyń może być gorący. Wystudzić. Następnie na wierzchu ułożyć umyte , osuszone truskawki oraz kostki galaretki.
Całość zalać galaretką truskawkową. Pozostawić do całkowitego stężenia . Najlepiej na noc w lodówce. Smacznego.