Sposób przygotowania:
Biszkopt z galaretką
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie mieszając dodajemy po troszku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Przygotowany biszkopt wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 30 minut. Wyciągamy i odstawiamy, aby ostygł.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem śnieżek. Dajemy do lodówki na pół godziny, aby masa stężała.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, studzimy. Truskawki kroimy na połówki. Na biszkopt dajemy masę śmietanową, układamy truskawki i zalewamy galaretką.
Dajemy do lodówki najlepiej na noc, aby ciasto dobrze stężało.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem śnieżek. Dajemy do lodówki na pół godziny, aby masa stężała.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, studzimy. Truskawki kroimy na połówki. Na biszkopt dajemy masę śmietanową, układamy truskawki i zalewamy galaretką.
Dajemy do lodówki najlepiej na noc, aby ciasto dobrze stężało.