mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z galaretką i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie, łatwe i bardzo smaczne ciasto z brzoskwiniami:)

Biszkopt z galaretką i brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt z galaretką i brzoskwiniami

 

  • biszkopt z 6 jaj
  • 500 ml śmietany 30%
  • 4 łyż. cukru pudru
  • 3 łyżecz. żelatyny
  • garść rodzynek
  • 2 galaretki truskawkowe
  • puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Biszkopt z galaretką i brzoskwiniami
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół, nasączam obydwa blaty sokiem z brzoskwiń. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodaję ostudzoną i rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody żelatynę i mieszam. Dodaję do kremu rodzynki i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Biszkopt przekładam kremem z dodatkami. Wierzch smaruję 3 łyżkami odłożonego kremu. Dekoruję plastrami brzoskwiń i zalewam tężejącą galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu. Wstawiam do lodówki.

Tagi:

biszkopt