Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ciasto z malinami
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów. Następnie dodajemy żółtka i chwilę miksujemy.
Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch układamy maliny, wcześniej umyte i dokładnie osuszone. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem i studzimy.
2. Gotowe ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch układamy maliny, wcześniej umyte i dokładnie osuszone. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem i studzimy.
2. Gotowe ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.