Sposób przygotowania:
Biszkoptowe cudo Magdy
Jabłka obrać. usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Skropić sokiem z cytryny i dobrze wymieszać. Jajka zmiksować z wodą cukrem' cukrem waniliowym i szczyptą soli. Mąkę przesiać
z proszkiem do pieczenia, wymieszać z masą jajeczną. Ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy, na wierzchu ułożyć
kawałki jabłek. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180-200'C) i piec około 60 minut. Przed podaniem posypać cukrem
pudrem wymieszanym z mielonym cynamonem.
Smacznego!
z proszkiem do pieczenia, wymieszać z masą jajeczną. Ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy, na wierzchu ułożyć
kawałki jabłek. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180-200'C) i piec około 60 minut. Przed podaniem posypać cukrem
pudrem wymieszanym z mielonym cynamonem.
Smacznego!