Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Biszkopty z owocami i bitą śmietaną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Deser dla malca który nie może jeść lodów.

Biszkopty z owocami i bitą śmietaną.

Składniki:

Biszkopty z owocami i bitą śmietaną.

 

Sposób przygotowania:

Biszkopty z owocami i bitą śmietaną.
Brzoskwinię obieramy ze skóry i kroimy na paski. Borówki myjemy i dokładnie osuszamy. Biszkopty kruszymy dość drobno. Śliwkę myjemy usuwamy pestkę i kroimy na .ósemki. Na dno pucharka wykładamy połowę borówek, ścianki pucharka wykładamy paskami brzoskwini. Wysypujemy połowę pokruszonych biszkoptów. Na nie śliwka, reszta borówek i bita śmietana. Uwieńczeniem niech będzie kostka czekolady. Najlepiej gorzkiej.