Sposób przygotowania:
Bliny z łososiem i sosem jogurtowym
Bliny:
W dużej misce ubijamy jajo na puszystą masę, stopniowo dodajemy kefir, olej i mieszamy na małych obrotach.
W mniejszej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie mąkę stopniowo dodajemy do mokrych składników i miksujemy na gładką masę.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Sos:
Jogurt przelewamy do miseczki, dodajemy przeciśnięty czosnek, posiekaną bazylię i doprawiamy do smaku - całość mieszamy.
Bliny podałam przełożone sosem jogurtowo-bazyliowym i łososiem wędzonym: sałata - placek - łosoś - sos - placek - łosoś - sos - placek - sos - łosoś
Smacznego :)
W dużej misce ubijamy jajo na puszystą masę, stopniowo dodajemy kefir, olej i mieszamy na małych obrotach.
W mniejszej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie mąkę stopniowo dodajemy do mokrych składników i miksujemy na gładką masę.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Sos:
Jogurt przelewamy do miseczki, dodajemy przeciśnięty czosnek, posiekaną bazylię i doprawiamy do smaku - całość mieszamy.
Bliny podałam przełożone sosem jogurtowo-bazyliowym i łososiem wędzonym: sałata - placek - łosoś - sos - placek - łosoś - sos - placek - sos - łosoś
Smacznego :)
Sarenka
cris
mocsłodkości