jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne ciasteczka uwielbiane przez dzieci

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • cukru, 6 łyżek kakao, 50 dag mleka w proszku, orzechy włoskie, orzechy laskowe, rodzynki, pokruszone herbatniki

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Wodę, cukier i margarynę zagotować, kakao i mleko w proszku wymieszać razem. Ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki, wymieszać. Formę keksową wyłożyć pergaminem, przełożyć do niej masę, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem pokroić w kostkę.