klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny i słodki deser,który przypadnie do gustu każdemu łasuchowi.Każdy z nas może sam dodawać swoje dodatki ,które uwielbia np.rodzynki,herbatniki,wafle,m&m's i wiele innych.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

  • 250 g Kasi
  • 500 g mleka w proszku
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka wody
  • 6 łyżek kakao(prawdziwego ``Z wiatrakiem``
  • Dodatki np.herbatniki, m&m`s, wafle, rodzynki itp.

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
W garnku rozpuść masło z wodą i cukrem .Dodaj kakao i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia .

Do wystudzonej masy kakaowej (może być ciepła) dodaj mleko w proszku. Zmiksuj za pomocą miksera.

Po zmiksowaniu dodaj wybrane przez siebie dodatki i wymieszaj.

Wylewaj do keksówki pokrytej najlepiej folią spożywczą(lepiej będzie wyciągać).

Wstaw do lodówki na min.2 godz.(tak aby się zsiadło.