zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Blok czekoladowy - bomba karolyczna

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Margarynę rozpuścić z cukrem.
Zestawić z ognia, dodać mleko, kakao i dokładnie utrzeć.
Dwa wafle ( ja użyłam okrągłych ) odłożyć, a dwa pokruszyć, dodać razem z rodzynkami i orzechami do masy i wymieszać.
Na jeden wafel wyłożyć masę, rozsmarować.
Przykryć drugim waflem .
Cały wafel położyć między dwie deski i obciążyć czymś ciężkim.
Odstawić na 1-2 godziny , aby blok ładnie się sprasował.
Pokroić według uznania.