jefrozka

jefrozka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Blok czekoladowy z bakaliami dla łasucha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Blok czekoladowy przygotowanie

Blok czekoladowy z bakaliami dla łasucha

Składniki:

Blok czekoladowy z bakaliami dla łasucha

 

  • 3 szklanki mleka w proszku

 

 

  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

 

  • 1 szklanka cukru/ cukru pudru

 

  • 4 łyżki kakao można użyć również kakao granulowane np "puchatek"

 

  • 0,5 szklanki chłodnej wody

 

  • 300 gram herbatników

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy z bakaliami dla łasucha
W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy wodę, cukry oraz kakao. Całość zagotowujemy przy tym mieszając. Odkładamy do ostygnięcia, w międzyczasie kruszymy herbatniki na małe kawałki. Po ostudzeniu dodajemy do masy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Blachę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wykładamy na nią masę. Mielimy migdały na wiórki i posypujemy nimi wierzch. Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny. Blok jednak najlepiej smakuje na następny dzień. Smacznego!