fuksja

fuksja

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Blok czekoladowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny i łatwy deser. Zazwyczaj uzależnia:)

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 30 dag mleka w proszku
  • 1 kostka margaryny "Kasia"
  • 1 szkl cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 1/3 szkl wody
  • 2 1/2 paczki herbatników
  • orzechy, rodzynki, inne bakalie jeśli lubimy

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Do garnka dodać margarynę, cukier, kakao i wodę - zagotować. Zdjąć z ognia i dodać mleko w proszku, orzechy i pokruszone ciastka. Masę przełożyć do blaszki keksowej, wyrównać, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Tagi:

bakalie