Sposób przygotowania:
Błyskawiczna sałatka warstwowa
Jajka gotujemy we wrzątku 10 minut, zalewamy zimną wodą.
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Do groszku dodajemy odrobinę pieprzu. Szczypiorek kroimy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Starty ser układamy na spód salaterki, na ser wykładamy groszek, warstwę ketchupu, na to kukurydzę, na nią majonez, szczypiorek, jajka, cienką warstwę majonezu.
Smacznego!
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Do groszku dodajemy odrobinę pieprzu. Szczypiorek kroimy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Starty ser układamy na spód salaterki, na ser wykładamy groszek, warstwę ketchupu, na to kukurydzę, na nią majonez, szczypiorek, jajka, cienką warstwę majonezu.
Smacznego!