Sposób przygotowania:
Błyskawiczna zupa marchewkowa
Z około litra (jeżeli wolimy zupkę typu krem) czy półtorej (dla tych, co wolą wersję bardziej płynną) wody przygotowujemy wywar z kostki rosołowej. Oczywiście możemy zrobić tradycyjny wywar z mięska ale to jest wersja błyskawiczna, więc skłaniam się ku wywarowi z kostki :) Marchewki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki (wtedy marcheweczka szybciej się ugotuje i zupa rzeczywiście będzie mogła nosić miano błyskawicznej ;) Wrzucamy je do wody i gotujemy aż zmiękną. Tak samo postępujemy z ziemniakami: obieramy i kroimy po czym wrzucamy do wywaru i gotującej się marchewki. Kiedy warzywka mamy już miękkie wyciągamy je i miksujemy na papkę. Wszystko to rozbełtujemy w w takiej ilości wywaru na jaką mamy ochotę , dodajemy sól, pieprz, sproszkowany imbir i dekorujemy pietruszką. Smacznego!