-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka-

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Błyskawiczna i smakowita zupa pomidorowa. Szybki posiłek kiedy nie ma my za wiele czasu na gotowanie.

Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka- Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka-

 

  • 1 litr bulionu warzywno-mięsnego (może być z kostki rosołowej lub niedzielny rosół)
  • puszka pomidorków krojonych z ziołami
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • zioła prowansalskie
  • kostka rosołowa
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • suszona natka pitruszki
  • sól i pieprz
  • śmietanka 12%

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka-
Bulion warzywno-mięsny (albo rosół) podgrzewamy na małym ogniu. W międzyczasie pomidorki z puszki oraz koncentrat pomidorowe miksujemy blenderem na gładką, jednolitą masę. Rozmiksowane pomidorki dodajemy do garnka wraz z przyprawami i ziołami i gotujemy przez 10 minut. Lekko ostudzoną zupę przelewamy do miseczek i dodajemy łyżkę śmietanki 12% oraz posypujemy suszoną natką pietruszki. Żupa wyśmienicie smakuje z ryżem, makaronem bądź grzankami. Smacznego!
Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka-
Wszystkie potrzebne składniki: rosół, puszka pomidorów, koncentrat i śmietanka.
Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka-
Użyte przyprawy i zioła, które nadają smaku i aromatu zupie.
Błyskawiczna zupa pomidorowa wg -Natka-
Pomidorki z puszki miksujemy wraz z koncentratem na gładką masę.