reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Błyskwiczna fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Czyli fasolka z puszki-tyle dzisiaj miałam czasu, żeby coś przygotować.

Błyskwiczna fasolka po bretońsku

Składniki:

Błyskwiczna fasolka po bretońsku

 

  • 2 puszki białej fasolki

 

  • 1 cebula

 

  • 6 parówek ( może być inna cienka wędlina)

 

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

 

  • 2 łyżki posiekanego koperku

 

  • 3 łyżki oleju

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

 

  • łyżeczka przypraw typu vegeta

 

  • szczypta chili

 

  • szczypta cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Błyskwiczna fasolka po bretońsku
Na oleju rumienimy pokrojoną cebulkę, dodajemy pokrojone w talarki parówki, potem mąkę, chwilę razem przesmażamy. Do cebuli z parówkami dodajemy przecier pomidorowy i 1 szklankę wody,cały czas mieszamy żeby nie zrobiły nam się kluchy:) Dodajemy fasolkę razem z wodą, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, Wszystko razem gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek i jeżeli potrzeba doprawiamy chili, szczyptą cukru i suszonym czosnkiem i gotowe:)