lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bób na kolorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne choć trochę inne ale zachęca do zjedzenia

Bób na kolorowo

Składniki:

Bób na kolorowo

 

  • 1 kg bób,
  • 400 gram marchewka ugotowana,
  • 300 gram groszek konserwowy,
  • 150 gram przecier pomidorowy,
  • sól pieprz,
  • woda

 

Sposób przygotowania:

Bób na kolorowo
Bób gotujemy aż do miękkości następnie studzimy i obieramy . kładziemy na patelnie dodając marchewkę pokrojona w kostkę i groszek konserwowy przesmażamy na oleju dodając sól pieprz i przecier pomidorowy Dusimy to wszystko az powstanie jedna masa wtedy formujemy kuleczki i kładziemy na talerzu

Tagi:

bób