Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna i pełna wartościowych warzyw zupka, ugotowana na wywarze drobiowym. Z dodatkiem ryżu.

Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem

 

 

  • Pozostałe składniki:
  • 500 gram bobu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 170 gram pietruszki
  • 250 gram marchewki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 100 gram ryżu
  • 3 pomidory
  • 100 gram śmietany
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, pieprzu ziarnistego, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45 minut. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je z garnka.

Bób gotujemy przez 10 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżeczki cukru. Odcedzamy, a kiedy wystygnie, obieramy bób ze skórki.

Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gotujemy 5 minut. Wrzucamy poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę pomidory, ryż oraz przyprawy. Gotujemy 15 minut.

Zabielamy zupę śmietaną, dodajemy bób. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, pieprzu ziarnistego, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45 minut.
Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem
Bób gotujemy przez 10 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżeczki cukru.
Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem
Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy.
Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem
Wrzucamy poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę pomidory, ryż oraz przyprawy.