Sposób przygotowania:
Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, pieprzu ziarnistego, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45 minut. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je z garnka.
Bób gotujemy przez 10 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżeczki cukru. Odcedzamy, a kiedy wystygnie, obieramy bób ze skórki.
Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gotujemy 5 minut. Wrzucamy poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę pomidory, ryż oraz przyprawy. Gotujemy 15 minut.
Zabielamy zupę śmietaną, dodajemy bób. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Bób gotujemy przez 10 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżeczki cukru. Odcedzamy, a kiedy wystygnie, obieramy bób ze skórki.
Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gotujemy 5 minut. Wrzucamy poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę pomidory, ryż oraz przyprawy. Gotujemy 15 minut.
Zabielamy zupę śmietaną, dodajemy bób. Przyprawiamy pieprzem i solą.
lukrowanepierniczki