Sposób przygotowania:
Bób z boczkiem i makaronem z serkiem topionym
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, po ugotowaniu odlać wodę ale zostawić około 1 szklanki - bób można obrać z łupinek, ale my lubimy z łupinką.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i na patelni zrumienić, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, rozgnieciony czosnek, podsmażać z 3 minuty, raz zamieszać.
Do boczku wsypać bób z wodą, dodać masło, pieprz grubo mielony, paprykę ostrą i na średnim ogniu gotować z 5 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, z ugotowanego makaronu odlać wodę ale zostawić wodę do powierzchni makaronu, dodać serek topiony ziołowy i mieszać do rozpuszczenia, do smaku dodać przyprawę w płynie, oregano, paprykę ostrą.
Makaron podawać z bobem, posypać koperkiem.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i na patelni zrumienić, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, rozgnieciony czosnek, podsmażać z 3 minuty, raz zamieszać.
Do boczku wsypać bób z wodą, dodać masło, pieprz grubo mielony, paprykę ostrą i na średnim ogniu gotować z 5 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, z ugotowanego makaronu odlać wodę ale zostawić wodę do powierzchni makaronu, dodać serek topiony ziołowy i mieszać do rozpuszczenia, do smaku dodać przyprawę w płynie, oregano, paprykę ostrą.
Makaron podawać z bobem, posypać koperkiem.