Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Boczniakowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Świetny pomysł na bezmięsny obiad

Boczniakowe kotlety Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Boczniakowe kotlety

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniakowe kotlety
Boczniaki dokładnie umyć, osączyć i najlepiej dodatkowo osączyć papierowym ręcznikiem. Usunąć twarde nóżki (ja je zamrażam, wykorzystuję później do innej potrawy). Do jednego talerza nasypać bułki tartej, do drugiego wybić jajka, dodać płynu, wsypać soli i pieprzu.Osuszone boczniaki zanurzać w jajku, panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju jak kotlety.Osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką jako danie obiadowe.
Boczniakowe kotlety
Do jednego talerza nasypać bułki tartej do drugiego wybić jajka dodać płynu wsypać soli i pieprzu
Boczniakowe kotlety
Osuszone boczniaki zanurzać w jajku panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju jak kotlety
Boczniakowe kotlety
Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym

Tagi:

jajko tarta jajka