Sposób przygotowania:
Bogracz.
Mięso pokroić w paski i posolić.Rozgrzać smalec i usmażyć mięso,gdy jest usmażono przełożyć do 2 garnka podlać wodą,posolić wodę i gotować do miękośći mięsa .Cebule pokroić w kostkę i również ją usmażyć.Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na tłuszczu.gdy mięso jest miękię dać do niego pieczarki,cebule,i zagotować.Z jajka,mąki zrobić ciasto lane i osobno ugotować,lub można od razu dać do mięsa.Na samym końcu dać przecier pomidorowy, paprykę mieloną.Zagęścić zawiesiną z mąki i śmietany.
elzbieta8960
http://www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia-przepisy-kulinarne/art,5,bogracz-potrawa-wskrzesicielka.html
elzbieta8960
ile przecieru pomidorowego ?
pałla
śmientany proszę dać 1 łyżke,a przecieru pomidorowego to dać na kolor