pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Bogracz.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zupę taka robię na spotkania Sylwestrowe

Bogracz.

Składniki:

Bogracz.

 

Sposób przygotowania:

Bogracz.
Mięso pokroić w paski i posolić.Rozgrzać smalec i usmażyć mięso,gdy jest usmażono przełożyć do 2 garnka podlać wodą,posolić wodę i gotować do miękośći mięsa .Cebule pokroić w kostkę i również ją usmażyć.Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na tłuszczu.gdy mięso jest miękię dać do niego pieczarki,cebule,i zagotować.Z jajka,mąki zrobić ciasto lane i osobno ugotować,lub można od razu dać do mięsa.Na samym końcu dać przecier pomidorowy, paprykę mieloną.Zagęścić zawiesiną z mąki i śmietany.