-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Boloński garnek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo rzadko przygotowuję potrawy korzystając z gotowców, ale czasami brak mi czasu, aby zrobić porządny obiad. Wtedy sięgam po torebkę.

Boloński garnek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boloński garnek

 

Sposób przygotowania:

Boloński garnek
Mięso mielone podsmażamy na patelni. W międzyczasie kroimy cebulkę i czosnek w kosteczkę i dodajemy do mięsa na patelnię. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki, a następnie dokładamy na patelnię i smażymy całość przez kilka minut. Pomidory krojone z puszki wylewamy na miskę (lub do innego większego naczynia), dodajemy 500 ml wody, wsypujemy całą zawartość torebki i mieszamy. Wszystko wylewamy na patelnię i podgrzewamy kilka minut. Na patelnię wsypujemy surowy makaron, zagotowujemy całość, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy całość pod przykryciem przez 20 minut. Danie będzie gotowe kiedy makaron będzie miękki. Smacznego!
Boloński garnek
Najpierw przygotowujemy wszystkie składniki.
Boloński garnek
Podsmażamy mięso, cebulkę i pieczarki na patelni.
Boloński garnek
Pomidory z puszki mieszamy z wodą oraz zawartością torebki.
Boloński garnek
Na patelnię wrzucamy surowy makaron i dusimy przez ok. 20 minut.