Sposób przygotowania:
bolos com creme de pudim
1- Do masy użyłam tylko żółtek które roztrzepałam i po woli dodawałam ,mąkę ziemniaczaną, cukier śmietankę 18%, mleko i łyżeczkę ekstraktu waniliowego . 2- Gotowałam na średnim ogniu około 5 minut, cały czas mieszałam, dopóki masa nie zgęstniała. 3- Odstawiłam do wystygnięcia. 4- Dwa płaty ciasta francuskiego zwinęłam w rulon i pokroiłam na kawałki o grubości 1 cm. 5- Każdy kawałek rozwałkowałam, tak, by powstał płaski krążek ciasta wielkości foremki. 6 -Wyłożyłam foremki ciastem, do każdej nałożyłam dużą łyżkę kremu. 7 -Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, piekłam około 15-20 minut, Babeczki pięknie się upiekły urosły rodzinie bardzo smakowały