lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

bolos com creme de pudim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis zobaczyłam na internecie i postanowiłam spróbować tych pyszności

bolos com creme de pudim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

bolos com creme de pudim

 

  • Składniki
  • gotowe ciasto francuskie

 

  • Krem
  • 3 jajka
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • ½ filiżanki cukru
  • filiżanka słodkiej śmietanki 18%
  • ½ filiżanki mleka
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:

bolos com creme de pudim
1- Do masy użyłam tylko żółtek które roztrzepałam i po woli dodawałam ,mąkę ziemniaczaną, cukier śmietankę 18%, mleko i łyżeczkę ekstraktu waniliowego . 2- Gotowałam na średnim ogniu około 5 minut, cały czas mieszałam, dopóki masa nie zgęstniała. 3- Odstawiłam do wystygnięcia. 4- Dwa płaty ciasta francuskiego zwinęłam w rulon i pokroiłam na kawałki o grubości 1 cm. 5- Każdy kawałek rozwałkowałam, tak, by powstał płaski krążek ciasta wielkości foremki. 6 -Wyłożyłam foremki ciastem, do każdej nałożyłam dużą łyżkę kremu. 7 -Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, piekłam około 15-20 minut, Babeczki pięknie się upiekły urosły rodzinie bardzo smakowały
bolos com creme de pudim
Wszystkie skladniki mieszamy szybko aż do zgęstnienia masy
bolos com creme de pudim
Jedno ciasto połozyc na drugie zwinac w rulon i pokroic na 1 centymetrowe paski
bolos com creme de pudim
Rozwałkować kawałki ciasta i wyłożyc foremki przygotowac do nałozenia kremu
bolos com creme de pudim
Nakładamy krem budyniowy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika